Inbouw ruiten

Inbouwruiten zijn ruiten die worden ingebouwd in een bestelwagen. Dit kan in elk merk en type bestelwagen. De voornaamste redenen om te kiezen voor het inbouwen van een ruit of meerdere ruiten zijn vanwege het verhogen van de verkeersveiligheid, het ombouwen tot camper, het plaatsen van een dubbele cabine of ombouw van een gesloten bus naar een personenbus. Zo kan bijvoorbeeld het inbouwen van een ruit in de schuifdeur ervoor zorgen dat de dode hoek wordt weggenomen, wel zo veilig.

Ruiten van glas

De ruiten die worden gebruikt bij de inbouw zijn gemaakt van glas. Het glas dat wordt gebruikt bij AutoglasVriend is in de meeste gevallen het originele glas wat gebruikt is tijdens de productie van de betreffende bestelwagen. Dit glas heeft dezelfde kleur coating, tint en bolling. Dit zorgt ervoor dat het glas mooi overloopt in combinatie met de lijn van de auto. Het mooiste resultaat dus.

Plaatwerk knippen

Om naar buiten te kunnen kijken door de gesloten bestelwagen zal er eerst een gat in het plaatwerk geknipt moeten worden. Het knippen van het staal wordt uitgevoerd met een speciale knabbelschaar. Deze schaar knipt op een eenvoudige manier een mooi gat in het plaatwerk. Nadat het gat is geknipt wordt het plaatwerk behandeld met primer om roest te voorkomen en daarna netjes afgewerkt met een rubber u-profiel, zodat het er van binnen en buiten mooi uitziet.

Afwerking

Na het afwerken van het plaatwerk zullen alle inkijkhoeken van het glas worden afgewerkt met een foamrand, zodat de kit niet zichtbaar is op open stukken. Vervolgens wordt al het glas gecontroleerd op de aanwezigheid van hoogteblokjes. Hoogteblokjes zorgen voor een strakke lijn van glas in de sponning, De ruit wordt behandeld met Primer, zodat de kit goed hecht, hierna wordt de kit aangebracht en de autoruit geplakt op de bestelwagen.